Ωχ, ατυχία! Παρουσιάστηκαν κάποια προβλήματα κατά τη συμπλήρωση της φόρμας αναζήτησης. Σας παρακαλούμε, διορθώστε τα πεδία με την ανάλογη σήμανση.

Σύνθετη αναζήτηση

Σύνθετη αναζήτηση
  1. Υποχρεωτικό

  1. Υποχρεωτικό

  2. Προσοχή! Παρακαλούμε, προσδιορίστε τη διεύθυνση κοντά στην οποία θέλετε να αναζητήσετε.

     απο τη διεύθυνση: {{city}}

    Παρακαλούμε, επιλέξτε την κατάλληλη διεύθυνση:

    • {{item.Address}}

    Υποχρεωτικό

  1. Υποχρεωτικό

  2. Υποχρεωτικό

  3. Υποχρεωτικό

  1. Απλή αναζήτηση

    Απλή αναζήτηση
Η Πλατεία Πίνδου στο Κέντρο της Πόλης (πηγή: WebSite ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ)

Το Μαρούσι αποτελεί σημαντικό εμπορικό κέντρο της χώρας με συνεχή οικιστική ανάπτυξη από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Σήμερα θεωρείτε ο πιο γνωστός δήμος των Βορείων προαστίων της Αθήνας με πάνω από 70.000 κατοίκους. Ήδη από το 1943 το Μαρούσι μετατρέπεται σε δήμο με τον πληθυσμό του να ξεπερνάει τότε τους 10.000 κατοίκους. Σήμερα απαρτίζεται από διάφορες περιοχές όπως η Αγία Φιλοθέη, ο Άγιος Κωνσταντίνος, ο Παράδεισος Αμαρουσίου, η Νέα Λέσβος και το Μαρούσι. Με την κατασκευή της Αττικής Οδού ο δήμος χωρίζεται πλέον σε τέσσερα τμήματα καθώς διασχίζεται από την Λεωφόρο Κηφισίας και την Αττική Οδό. Στην περιοχή έχουν παρουσία χιλιάδες ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες κυρίως διαφημιστικές και επιχειρήσεις κινητής τηλεφωνίας με αποτέλεσμα χιλιάδες κάτοικοι της Αθήνας να μετακινούνται καθημερινά προς το Μαρούσι. Οι κάτοικοι και όσοι επισκέπτονται το Μαρούσι μπορούν να μεταβούν στην περιοχή με τη γραμμή του τρένου (Γραμμή 1 του ΗΣΑΠ) κατεβαίνοντας στο σταθμό Ειρήνη ή Μαρούσι. Από το 2004 υπάρχει και ο σταθμός Νερατζιώτισσα που εξυπηρετεί τους επιβάτες του ΗΣΑΠ αλλά και του Προαστιακού σιδηροδρόμου. Παρότι πολλές περιοχές του δήμου έχουν αυστηρά οικιστικό χαρακτήρα, ο δήμος Αμαρουσίου διαθέτει εμπορικά σημεία και φιλοξενεί αρκετά καταστήματα ρούχων και Mall. Στην πόλη επίσης γεννήθηκε ο πρώτος Έλληνας Ολυμπιονίκης, Σπύρος Λούης. Το 2004 με τη φιλοξενία των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα ο δήμος απέκτησε το ΟΑΚΑ (Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών και έγινε επίκεντρο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Η Πλατεία Πίνδου στο Κέντρο της Πόλης (πηγή: WebSite ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ)

Αξιοθέατα

  • Επισκεφτείτε την Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη «Σπύρος Λούις» του Δήμου Αμαρουσίου για να δείτε έργα γνωστών Ελλήνων ζωγράφων όπως ο Δημήτρης Μυταράς, ο Pavlos, ο Κώστας Τσόκλης και ο Αλέκος Φασιανός, με θέμα τους Ολυμπιακούς αγώνες και την Ολυμπιακή Ιδέα. Στην πινακοθήκη φυλάσσονται και προσωπικά αντικείμενα αλλά και φωτογραφίες του γνωστού Έλληνα Ολυμπιονίκη.
  • Δείτε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου μια από τις μεγαλύτερες συλλογές ταριχευμένων ζώων της ελληνικής, αλλά και της παγκόσμιας πανίδας. Στο Μουσείο γίνονται διαλέξεις, παρουσιάσεις και ξεναγήσεις τις οποίες αξίζει να παρακολουθήσετε.
  • Στο Σπαθάρειο Μουσείο Θεάτρου Σκιών στο Μαρούσι μπορείτε να μάθετε για την ιστορία του Θεάτρου Σκιών και του Ελληνικού Καραγκιόζη από το 1860 μέχρι σήμερα και να δείτε παραδοσιακές φιγούρες του γνωστού Έλληνα καραγκιοζοπαίχτη Ευγένιου Σπαθάρη αλλά και άλλων ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.
  • Επισκεφτείτε το Διεθνές Ολυμπιακό Μουσείο Κεραμικής Γλυπτικής όπου εκτίθενται έργα επιφανών καλλιτεχνών από όλες τις πόλεις που έχουν φιλοξενήσει μέχρι σήμερα Ολυμπιακούς Αγώνες.
  • Στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Μίμης Φωτόπουλος» του Δήμου Αμαρουσίου μπορείτε να δείτε αφιερώματα και προβολές από τον ελληνικό και ευρωπαϊκό κινηματογράφο. Ο κινηματογράφος έχει πάρει το όνομά του από τον γνωστό Έλληνα ηθοποιό Μίμη Φωτόπουλο ο οποίος ήταν κάτοικος της περιοχής.
  • Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου Αμαρουσίου ιδρύθηκε το 1991. Διαθέτει πάνω από 1500 εκθέματα όπως παραδοσιακές φορεσιές, αργαλειούς, έπιπλα, εκ των οποίων τα περισσότερα προέρχονται από δωρεές, ενώ κάποια άλλα έχουν αγοραστεί από παλαιοπωλεία και δημοπρασίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ - ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΤΤΙΚΗΣ

  • Μοιραστείτε το:
  • Αποστολή στο Twitter
  • Αποστολή στο Facebook